Šport

MFK Zemplín Michalovce túži po prvej šestke: Plánuje posilniť káder

Po úspešnom účinkovaní v minulej fortunaligovej sezóne nechcú futbalisti MFK Zemplín Michalovce podliezť pomyselnú latku ani v tej novej 2019/2020.

Video: TASR videoservis / Zdroj: Dnes24.sk

Ich 5. miesto bolo pre klub historicky najlepším umiestnením v najvyššej súťaži a radi by naň nadviazali aj v novom ročníku. V záujme smelých ambícií by tréner Anton Šoltis uvítal ešte niekoľko kvalitných posíl, zároveň však nie sú vylúčené ani ďalšie odchody.

Príprava

Michalovčania odohrali päť prípravných zápasov, v ktorých dosiahli bilanciu tri remízy a dve prehry. Šoltis nerobí vedu z nelichotivých výsledkov, podobné mal MFK aj pred uplynulou sezónou. Tá napokon dopadla nad očakávania a to aj napriek nevýrazným výsledkom v úvode ročníka.

„Príprava prebiehala v štandardných podmienkach podobne ako pred nedávnymi sezónami. Viacero hráčov odišlo a nových tvárí zatiaľ veľa nie je, no verím, že nejaká kvalita ešte príde. Výsledky v príprave neboli ideálne, no tak tomu bolo aj vlani. Preto verím, že do sezóny vkročíme správnou nohou. S prípravou som spokojný iba čiastočne, keďže sme síce odtrénovali to, čo sme mali, ale zápasy nám ukázali, že musíme ešte veľa pracovať a viacerí chlapci musia výrazne pridať. Očakávame nejaké príchody do kádra, aby sme zvýšili konkurenciu. Otáznik visí ešte aj nad niektorými odchodmi, keďže vieme, že sme v stave, keď klub potrebuje ťažiť s odchodov,“ uviedol Šoltis, ktorý sa v medzisezónnom období dohodol na pokračovaní spolupráce.

V kádri by privítal väčšiu konkurenciu na viacerých postoch, najviac však tlačí topánka na stopérskom a ofenzívnom. Pozíciu hrotového útočníka by mohol zaujať Roland Černák, ktorý je v klube na skúške, no o jeho zotrvaní sa určite nerozhodne skôr ako do sobotného úvodného zápasu v lige.

„Času nie je veľa, zabrať musíme už najbližšiu sobotu. Podobne ako v minulých rokoch bude asi aj tentoraz nejaký čas trvať vybudovanie kádra, ale verím, že to zvládneme,“ poznamenal Šoltis. Jeho zverenci začali sezónu 2018/2019 nevýrazne a na prvé víťazstvo čakali až do 7. kola. Po slabšom štarte sa však rozbehli do výbornej formy a napokon sa dostali do prvej šestky FL.

Sabšiemu štartu sa chcú vyhnúť

Rovnaký cieľ si dávajú aj tentoraz, slabšiemu štartu sa však chcú vyhnúť. „Pred minulou sezónou, najmä po úvodných zápasoch, ktoré nám nevyšli, zrejme nikto neočakával, že sa dostaneme do prvej šestky a skončíme na 5. mieste. Môj osobný cieľ je nepodliezť latku. Veľa však bude závisieť od toho, akú kvalitu budú mať hráči, ktorí prídu. Ja si však iné ciele ako prvú šestku nedám ani v prípade, že by káder ostal taký aký je. Za trénerov môžem povedať, že spravíme všetko pre to, aby sme tento cieľ naplnili,“ poznamenal Šoltis a s jeho slovami súhlasil aj predseda predstavenstva Štefan Laurinčík.

„Bolo by veľmi pekné, keby sme zopakovali minulú sezónu. Náš klub si nemôže dovoliť fungovať bez toho, aby sme predali nejakých hráčov. V tejto chvíli je viacero vecí otvorených, uvidíme, ako to dopadne. Rozpočet bol nastavený už pred tromi rokmi, snažíme sa ho nenavyšovať, no prvoradou povinnosťou je naplniť ho. Bude teda veľmi podobný ako v minulej sezóne.“

V kádri naďalej figuruje aj Igor Žofčák. Skúsený stredopoliar by mal byť opäť ťahúň na ihrisku aj v kabíne a verí, že tím sa do novej sezóny odrazí víťazstvom už v prvom zápase sezóny. Ten je na programe v sobotu od 18.00 proti Žiline.

„Určite je lepšie hrať v prvej šestke, než v druhej bojovať o záchranu. Preto by aj naše ciele mali byť tomu prispôsobené. Myslím si, že každý tím, ktorý k nám ide hrať, už vie, že to nebude mať ľahké. Svoju kvalitu sme už viackrát ukázali, preto verím, že aj tentoraz budeme dosť silní na to, aby sme boli v prvej šestke,“ dodal Žofčák.

Káder MFK Zemplín Michalovce na sezónu 2019/2020:

  • Brankári: Matúš Kira, Tomáš Dráb, Rostyslav Dehtiar
  • Obrancovia: Jose Carrillo Mancilla, Matúš Vojtko, Martin Kolesár, Denis Petro, Llazaros Rota, Dávid Špak, Peter Vojtovič
  • Stredopoliari: Christos Kountouriotis, Jakub Grič, Peter Kolesár, Igor Žofčák, Jozef-Šimon Turík, Stanislav Danko, Alan Cheick Diarra, Matej Trusa, Roman Begala, Hovhannes Harutyunyan
  • Útočník: Til Mavretič

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

FOTO: Michalovský futbalový klub zvolal tlačovku. Hovorilo sa o novej sezóne
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM