Správy

Sľuby sú zložené: VIDEO a FOTO ľudí, ktorí budú o Trenčíne rozhodovať

Ešte predtým, ako novozvolení poslanci rozhodovali okrem iného aj o plate primátora Rybníčka, zložili sľub. Pozrite si, kto o našom meste rozhoduje.

Zdroj: Dnes24.sk

Cítim pocit zadosťučinenia, šťastia a pokoru voči ľuďom, ktorí mi dali dôveru a môžem pokračovať v začatej práci. Po svojej tretej inaugurácie na post primátora to v pondelok povedal staronový trenčiansky primátor Richard Rybníček.

„Pri prvej inaugurácii som bol vyplašený, nevedel som celkom dobre, čo ma čaká a bolo to horšie, ako som si myslel. Druhá bola silná v tom, že sme mali rozbehnuté projekty, mali sme za sebou veľmi tvrdé reformy, ktoré mali na ľudí ťažké dopady a nevedel som, ako to dopadne. Tretia bola silná v tom, že už sme dokázali aj dokončiť veci a ľudia to ohodnotili,“ priblížil Rybníček.

Trenčín podľa neho čaká v najbližších rokoch niekoľko výziev. „Pre mňa osobne je veľkou výzvou rekonštrukcia Kina Hviezda, potom sú to revitalizácie verejných priestorov v rôznych častiach mesta, revitalizácia Hviezdoslavovej ulice, debarierizácia lesoparku Brezina, pokúsime sa s vládou dohodnúť na budovaní športovej infraštruktúry. Dôležitá je otázka čistoty a zelene v meste a rekonštrukcia ciest a chodníkov,“ zdôraznil Rybníček s tým, že mesto bude pokračovať v projekte Trenčín SiTy.

Slávnostný sľub zložili v pondelok aj noví a staronoví poslanci mestského zastupiteľstva. V 25-člennom trenčianskom mestskom zastupiteľstve je deväť nových poslancov, 16 poslancov svoje posty obhájilo. Prevahu v mestskom parlamente majú nezávislí poslanci, ktorých je 17, traja poslanci budú zastupovať koalíciu Progresívne Slovensko, Spolu – občianska demokracia, OKS. Rovnaký počet poslancov zasadne do zastupiteľstva za KDH, koalícia SaS, Sme rodina a OĽaNO bude mať v trenčianskom parlamente jedného poslanca rovnako ako strana Smer-SD.

Pozrite si aj fotogalériu z ustanovujúceho zastupiteľstva v Trenčíne

Ustanovujúce zastupiteľstvo v Trenčíne: Primátor a poslanci skladali sľub
41
Galéria
Zdroj: Marek Vatral / Dnes.24.sk

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM