Krimi

VIDEO: Ukrajinca, odsúdeného v Taliansku, vzal košický súd do predbežnej väzby

Krajský súd (KS) v Košiciach v stredu rozhodol o vzatí Ukrajinca Tarasa Z., na ktorého je vydaný európsky zatykač, do predbežnej väzby.

Zdroj: Dnes24.sk

Občana Ukrajiny zadržali v pondelok (21.1.) na hraničnom priechode s Ukrajinou vo Vyšnom Nemeckom. „Väzba začala plynúť momentom jeho zadržania a vykoná sa v Ústave na výkon väzby v Košiciach. Vyžiadaná osoba sťažnosť proti tomuto rozhodnutiu nepodala, takže uznesenie je právoplatné,“ uviedla pre novinárov hovorkyňa krajského súdu Anna Pančurová.

Tarasa Z. odsúdili v Taliansku za účasť na kriminálnom zoskupení typu ruskej mafie. Z trestu odňatia slobody v trvaní štyroch rokov mu ostáva ešte viac ako tri roky a štyri mesiace.

„Činnosť tejto skupiny bola zameraná na vydieranie a neoprávnené vymáhanie peňazí od ruských občanov na území Talianska. Podľa doterajších zistení ide o dôverníka hlavy kriminálneho zoskupenia,“ informoval hovorca košickej krajskej prokuratúry Milan Filičko.

Európskym zatýkacím rozkazom žiada taliansky súd o vydanie odsúdeného na výkon trestu. Predbežné vyšetrovanie musí byť ukončené do 40 dní od zadržania a v tejto lehote musí prokuratúra predložiť košickému súdu originál európskeho zatýkacieho rozkazu spolu s potrebnými dokumentmi.

Pojednávanie KS o návrhu na vzatie do predbežnej väzby pre zadržaného Ukrajinca
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM